Der er fernisering hos Odder Kunst fredag 31. marts kl. 16  med billedkunstneren Ulla Bille, Aarhus, og  keramikeren Marguerite Johnsen, Vestervig.
Det sker i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder. Der er åbent mellem kl. 14 og 17 på fredage, lørdage og søndage samt Skærtorsdag og 2. påskedag frem til og med 16.4. Gratis adgang.

Billedkunstner Ulla Bille er født i København i 1946. Ulla Bille blev uddannet på Aarhus Kunstakademi i årene 1983-87. Forinden havde hun virket som ergoterapeut og billedvæver. Ulla Bille er en af vor mest benyttede portrætkunstnere og hun regnes for at være blandt landets bedste indenfor genren. Hendes sansende og lysfyldte portrætter hænger på rådhuse, hospitalskontorer og direktionsgange og i mange private hjem.
Ulla Bille er nok mest kendt som portrætmaler men har rejst i Sydeuropa, Grønland og Færøerne, og det præger hedes impressionistiske billeder.
Ulla Billes portrætter er menneskeskildringer. I et portræt ophæves afstanden mellem kunstneren, modellen og beskueren. Udstillingen i Odder vil være præget af mange portrætter og natur, som Ulla Billes hjerte også banker for. På udstillingen i Odder præsenteres en række landskaber fra Færøerne, Grønland og Danmark. Desuden er der indtryk fra års vandringer på Caminoen, den gamle pilgrimsrute fra Frankrig til Santiago de Compostela i Spanien.

Keramikeren Marguerite Johnsen (født 1974) arbejder med mønstre, former og mellemrum. Både de symmetriske og de irregulære. Hun er særligt fascineret af naturens former og især vintermånedernes afdækning af træernes og planternes skeletter, former og rum. Motiverne gøres mere tydelige og grafiske med hjælp fra computeren, når motiverne trykkes i leret for at opnå reliefvirkning.
Marguerite Johnsen andet store interesseområde er glasurer, som hun selv udvikler og blander for at skabe smukke farver og stoflighed, der  beskriver stemninger og fremhæver relief-virkningen.

Til udstillingen hos Odder Kunst har Marguerite lavet en række lågkrukker ud fra forskellige minder og lokationer. Mindekrukkerne samler kunstnerens dags- oplevelser i form, relief og glasurfarve og stoflighed. Herudover udstiller hun drejede krukker.

 

Ulla Bille
Ulla Bille


Marguerite Johnsen
Marguerite Johnsen

Marguerite Johnsen
Marguerite Johnsen

 

Ulla Bille
Ulla Bille

 

Ulla Bille
Ulla Bille